Mendo behaalde tegen VC Zoersel in extremis nog een puntje.

Zaterdagavond kregen de mannen van Mendo bezoek van VC Zoersel. Zij bewezen de laatste weken dat ze in goede vorm zijn. In de terugronde moesten ze enkel in dorpsgenoot, Amigos Zoersel, hun meerdere erkennen.

Na een moeizame heenronde herpakten ze zich na de winterstop en zijn ze momenteel opgeklommen naar de 4de plaats. Bovendien zijn ze extra gemotiveerd om revanche te nemen voor de 1-3 nederlaag die ze van de heren van Mendo in de heenronde op hun bord kregen.

Mendo Booischot kan dan weer terugkijken op een schitterende heenronde maar na de winterstop hebben ze blijkbaar moeite om terug op dreef te komen. Hen vinden we momenteel terug op de 7de plaats in de rangschikking. Hun blitzstart in het begin van het seizoen deed sommigen al dromen van de titel maar ondertussen staan we terug met beide voeten op de grond.

Ook gisteren begonnen de heren van Mendo aanvankelijk zwak aan de wedstrijd tegen Zoersel. Een combinatie van slechte recepties, veel opslagfouten en aanvallen die keer op keer vastliepen op een goed georganiseerd Zoersels blok zorgde ervoor dat de thuisploeg al snel tegen een 2-7 achterstand aankeek. Zoersel gaf die voorsprong niet meer uit handen en haalde de 1ste set makkelijk binnen. (3-8, 8-16, 18,25)

De 2de set was een herhaling van de 1ste en Zoersel leek op weg naar een makkelijke overwinning. (3-8, 9-16, 19-25)

Vanaf set 3 beseften de thuisploeg dat ze het over een andere boeg moesten gooien en kwam er eindelijk wat vuur in de Mendolinie. De inbreng van Wout Van Dyck deed de match kantelen en hij zette zijn ploegmaten met een prachtige opslagreeks (2 rechtstreekse punten bij een invalbeurt!!) op het juiste spoor. De bezoekers waren hier duidelijk niet op voorbereid en lieten zich overdonderen door de plotse vechtlust van Booischot.

Als ook de Zoerselse aanval niet meer door het goed werkend Mendoblok van zowel Slaets, Vekemans en Mariën kon geraken resulteerde dat in winst voor de thuisploeg in set 3. ((8-7, 16-14, 25-21)

In deel 4 klopte het Mendoplaatje volledig zowel aanvallend, verdedigend en blokkerend. Zoersel liet begaan en voor ze het goed en wel beseften stonden de 25-15 eindcijfers op het scorebord. (8-7, 16-12, 25-15)

In de tiebreak liep Zoersel aanvankelijk vlot uit (4-8 bij TTO1) maar de mannen van Mendo herpakten zich net op tijd om er nog een spannend wedstrijdeinde van te maken. De felbevochten overwinning is set 5 ging met het kleinste verschil naar Zoersel. (4-8, 13-15).

Spelers : Bob Douwen, Raf Vekemans, Dries Vekemans, Yannick Slaets, Robin Adriaensen, Michel Mariën, Libero Wesley Torfs
Kwamen in : Stijn Debecker, Wout Van Dyck, Stijn Dionys

Verslag: A-M Daems/Mendo Booischot.